Száguldozó adatok az interneten figyeljünk rá!

By 2018-06-15Adatvédelem

Adatvédelmi szempontból az internet egy igazi aranybánya, hiszen szinte felfoghatatlan mennyiségű adat áramlik a világhálón. És ez a GDPR bevezetése óta kiemelt kockázat lehet számunkra is. A mi adataink is kint lehetnek, illetve a mi adatainkat is kezelhetik. Nézzük meg milyen mértékű az információáramlás!

Egy érdekes oldal

Ahogy az interneten böngésztünk, külföldi szakmai oldalakat vizsgálgattunk az alábbi oldalra akadtunk rá: http://www.internetlivestats.com/

Nagyon érdekesnek találtuk azokat az adatok, amelyeket itt találtunk, és érdekes következtetésekre jutottunk. Nézzük is szépen sorban meg őket!

Az első számláló azt mutatja, hogy mennyi internet felhasználó van fent jelenleg a világhálón. Döbbenetesen nagy szám, és egyre növekszik.

Mellette az összes létező honlap, amelynek a jelentős része kezel különböző adatokat. Ebben a pillanatban több, mint 1 milliárd 886 millió feletti számnál tartunk.

És így tovább is nézegethetnénk, az összes adatot, amelyek rendkívül érdekesek, de mi kiemelnénk most párat, aztán mindenki szemezgessen a kedvére.

A minket is érintő fontos adatok

Ugyanitt megtalálhatjuk azt a mérőt, amely mutatja, hogy mennyi e-mail lett elküldve a mai napon. Most, amikor ez a cikk íródik, majdnem 147 milliárd(!!!) elektronikus levelet küldtünk el… Ma Önnek hány darab e-mail érkezett?

Még egy fontos statisztika: 2018.06.19-én eddig több, mint 63 ezer hacker támadást észleltek. Ez a szám döbbenetesen magas, és óvatosságra int minket.

Miért fontos ez számunkra?

Nem árt tudni, mi történik, hogyha mondjuk hacker támadás éri a honlapunkat, és adatokat szereznek meg tőlünk. Alapesetben vétlenek vagyunk, azt gondolnánk, de ez nem biztos, hogy így van. Ilyenkor ugyanis megvizsgálják, hogy valóban minden tőlünk telhetőt megtettünk-e, hogy ne lehessen feltörni az oldalunkat. Ha nem akkor számíthatunk egy csinos kis büntetésre.

De mit tudunk tenni, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe?

Ezen egyértelműen a mi segítségünkkel, egy adatvédelmi audittal lehet úrrá lenni. Mi nemcsak, hogy minden lehetséges tanáccsal ellátjuk Önt, és cégét, de garanciát is vállalunk a munkánkra. Ennél nagyobb biztosítékot nem ad senki más Önnek.

Mindössze annyit kell tennie azért, hogy ne kelljen tartania az internetes információ áramlástól, és a benne rejlő veszélyektől. Keressen fel minket! Mi visszahívjuk Önt, és egy személyes egyeztetés alkalmával minden részletre kitérően megbeszéljük, mire van szüksége.

error: Tartalom védve